توریسم تجاری

موارد مورد بحث در صحنه نمایشگاه های بین المللی بقدری متنوع و گسترده است که انتخاب یکی از آنها به عنوان سرمقاله کاری دشوار است اما با توجه به دغدغه و افسوسی که همواره ذهن ما را به خود مشغول نگاه داشته است موضوع " توریسم تجاری " را برای سرمقاله این شماره انتخاب کرده ایم . با این امید که سرآغازی باشد برای یک تحول بزرگی در ساختار برگزاری نمایشگاه های بین المللی ایران و برگزاری همایشی با همین نام جهت هم اندیشی و هماهنگی کلیه دستگاه های ذیربط از جمله سازمان میراث فرهنگی و جهانگردی - شرکت نمایشگاههای بین المللی ایران - انجمن نمایشگاه های بین المللی ایران - سازمان توسعه صادرات - انجمن صنفی برگزارکنندگان نمایشگاه های بین المللی ایران - اتحادیه هتل داران - آژانسی های مسافرتی و شرکتهای بازاریابی بین المللی و سایر نهادهای ذیربط که تلاشی خواهیم کرد تا این هدف را تا تحقق کامل آن ادامه دهیم

شاید برخی از خوانندگان محترم با واژه های مختلفی در صنعت گردشگری آشنا باشند یا حداقل اسم آنها را شنیده باشند. واژه هائی از قبیل " توریسم درمانی " ، اکوتوریسم، یاسرآمد آنها در این سال که بازار داغ بازیهای المپیک بود که نام اسپورت توریسم را برای آن می گذاریم. آیا می دانید چرا کشورهای مختلف اینهمه تلاشی و هزینه می کنند تا بازیهای المپیک در کشورشان برگزار شود ؟

پاسخ این سوال کاملا" روشن است :

با ورود هر توریست خارجی به کشور مبلغ قابل توجهی ارز وارد کشور مقصد می شود که نه تنها دولتها از آن بهره می برند بلکه باعث میشود تا بخشی های گوناگون اقتصادی کشور از جمله بخش خصوصی به منافع اقتصادی قابل توجهی دست یابند. در بسیاری از کشورها درآمدهای ناشی از ورود جهان گردان به کشور بخش عمده ای از درآمدهای ارزی آنان را تشکیل می دهد.

این مطالب بقدری واضح و بدیهی است و همگان از آن اطلاع دارند که نیازی به توضیح بیشتر آن در این مقاله را نمی بینیم اما آنچه که ما برآن تاکید داریم نگاه واقع بینانه به مسائل با توجه به شرایط فعلی سیاسی و اجتماعی کشورمان است و نه ذکر تئوریهایی که امکان تحقق انها در شرایط فعلی وجود ندارد.

به عنوان مثال برگزاری بازیهای المپیک در ایران با توجه به روابط سیاسی موجود امری غیر ممکن است . تلاش در جذب جهانگرد خارجی با هدف تفریحی به ایران نتیجه ای را در برنخواهد داشت حتی جذب جهان گردان علاقمند به آثار تاریخی نیز به عنوان بزرگترین نقطه قوت این کشور در جلب جهانگردان خارجی هر روز رو به کاهش است آمارهائی که در رابطه با جهانگردان خارجی به ایران ارائه می شود تنها برای فرار از واقعیت هائی است که از چشم هیچکس پوشیده نیست وگرنه ذکر آمار افغانی ها و مسافران سوریه و لبنان و حتی ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می کنند و برای تعطیلات به ایران می آیند به عنوان جهانگردان خارجی چه مفهومی را می تواند داشته باشد؟ بیائیم به جای فریب خودمان و تصور فریب دادن مردم کشورمان ( چرا که ملت ما بسیار باهوش و آگاهند) راههائی که امکان پذیر است بپردازیم و در جهت تحقق کامل مشکلات موانع را از سر راه برداریم . یک جهانگرد که قصد تفریح دارد یا حتی به قصد دیدن اثار تاریخی و سایر اهداف مشابه به خارج از کشورش سفر می کند. حاضر نیست کوچکترین ریسکی را در سفر خود بپذیرد چرا که به راحتی می تواند کشور دیگری را انتخاب نماید. امروزه امار جهانگردان خارجی کشور مصر به دلیل تحولات جاری این کشور به نحو بسیار چشمگیری کاهش پیدا کرده است . آیا می دانید چه عاملی وجود دارد که یک خارجی حاضر است برای آن ریسک سفر را بپذیرد؟

پاسخ این سوال خیلی هم دشوار نیست. پاسخ واضح است " منافع مالی " به همین دلیل است که ما بحث " توریسم تجاری " را برگزیده ایم .

"توریسم تجاری چیست ؟

" واژه "توریسم تجاری " شاید برای اولین بار باشد که جائی مطرح می شود حداقل خود ما هیچگاه به این واژه در جائی برخورد نکرده ایم اما امیدواریم ار این پس شاهد شنیدن و خواندن مطالب گسترده ای در این راستا باشیم .

شاید ساده ترین تعریفی که برای یک توریست تجاری بتوان ذکر نمود تعریف زیر باشد:

توریست های تجاری غالبا از خریدهای آنان با توریست های گرشگری قابل مقایسه نیست

یک توریست تجاری شخصی است که با هدف ایجاد یا گسترش کسب و کار خود از کشورش به کشور دیگری سفر می کند" و حداقل یک شب در کشور مقصد اقامت می نماید.

بدیهی است که این سفر می تواند دلائل گوناگونی داشته باشد که به عنوان مثال تحقیقات بازاریابی - مذاکره با شرکای تجاری - امضای قراردادهای تجاری و غیره اشاره نمود اما آنچه که مورد نظر اصلی ما در این مقاله است " سفر به قصد مشارکت در یک نمایشگاه به عنوان غرفه دار یا بازدید از یک نمایشگاه بین المللی است "

با توجه به تجارب چندین ساله خود در صحنه نمایشگاه های بین المللی خارج از کشور بحث خود را در این زمینه با مثالی از کشور آلمان به عنوان بزرگترین کشور برگزار کننده نمایشگاه های بین المللی ادامه می دهیم. در کشور آلمان همه ساله صدها نمایشگاه بین المللی در شهرهای مختلف آن برگزار می شود که میلیونها یورو سود عاید این کشور می نماید اما آیا می دانید اغلب این نمایشگاه ها در چه ماههائی از سال برگزار می شود ؟ بیشتر این نمایشگاه ها از اواخر ماه سپتامبر شروع می شود و تا اواخر ماه آوریل ادامه دارد یعنی در سردترین فصل های آلمان ؟! اما آیا می دانید که چرا بدینگونه برنامه ریزی شده است ؟

به نظر ما دلیل اصلی آن این است که در این فصل ها توریست هائی که به قصد گردش به آلمان می روند بسیار بسیار اندک می باشند. هتل ها، رستورانها، شرکتهای حمل و نقل، آژانس های مسافرتی و بسیاری دیگر از شغل های وابسته کاملا"زمان بیکاری خود را سپری می نمایند. اما آنها با اتخاذ این سیاست درست ، کاری انجام داده اند که هتل های ألمان در زمان برگزاری نمایشگاه ها حتی در سردترین روزهای سال کاملا" پر از مسافر است .می دانید از چه نوع مسافرانی ؟

بله کاملا" درست حدس زده اید از نوع " توریست تجاری " . مسافرانی که از کشورهای دور و نزدیک برای بازدید یا مشارکت در این نمایشگاهها به آلمان می آیند. البته مثال های دیگر از کشورهائی که در جهت جلب و جذب " توریست تجاری " سرمایه گذاریهای زیادی انجام داده اند را می توان به وفور ذکر نمود.

نکته بسیار مهم در این رابطه آن است که در حوزه گردشگری به معنای متداول آن کلیه مشاغل مرتبط با آن از جلب گردشکری سود می برند. در حالیکه در بحث مورد نظر ما یعنی " توریسم تجاری " علاوه بر مشاغل مرتبط با صنعت گردشگری تمام بخش های اقتصادی کشور نیز از آن بهره مند می شوند. چرا که گسترش و جهانی شدن روابط اقتصادی تولیدکنندگان و بازرگانان ایرانی در تمامی ابعاد اقتصاد کشور تاثیرگذار است.

نکته بسیار مهم دیگر این است که این نوع توریست ها غالبا از ثروتمندان می باشند که هر کدام یک کارخانه یا شرکت تجاری دارند و یا حداقل از کارشناسان برجسته یک شرکت تجاری خارجی می باشند که میزان خرج کردن و خریدهای آنان با یک توریست معمولی اصلا قابل مقایسه نیست. با توجه به مطالب فوق حال ببینیم دولت مردان کشورمان در این راستا چه فعالیت هائی را انجام داده اند :

اقدامات انجام شده در ایران:

بزرگترین اشکال در زمینه " توریسم تجاری در ایران آن است که هیچ نهادی به عنوان هماهنگ کننده در جهت جذب مسئولان ذیربط وجود ندارد. سازمان توسعه تجارت ایران و شرکت سهامی بین المللی ایران به عنوان متولی برگزاری نمایشگاه های بین المللی ، سیاست مبسوط و هماهنگ کننده ای را در جهت توسعه این امر ترسیم ننموده اند و این موضوع را می توان از قیمت غرفه های خارجی ملاحظه نمود

متاسفانه در راستای جذب غرفه داران خارجی در نمایشگاههای تهران، ، موضوع کاملا" برعکس شده است، چرا که نرخ مشارکت در این نمایشگاه ها جهت غرفه گذاران خارجی به میزان ۲۱ برابر نرخ ریالی غرفه داران ایرانی و از قرار هر متر مربع 15/000/000 ریال تا18/000/000 ریال در نوسان می باشد، که موضوع باعث گردیده تا ایران در مقایسه با سایر کشورهای جهان ، گرانترین نرخ نمایشگاهی با کمترین ارائه کننده خدمات استاندارد نمایشگاهی را دارد، اشاره نمود!!!!

به راستی ما نمی دانیم چرانرخ غرفه گذاری برای خارجیان در ایران باید به این میزان و با این شرایط باشد؟ برای روشن شدن بهتر مطلب نرخ غرفه گذاری در چند کشور جهت مقایسه ذکر می شود.

کشور نام نمایشگاه نرخ هر مترمربع غرفه
آمتردام – هلند گل و گیاه hortifair ۱۴۰ یورو
پاریس نمایشگاه کشاورزی ۱۷۵ یورو
ترکیه نمایشگاه کشاورزی ۱۲۰ یورو
ایتالیا – میلان نمایشگاه ماشین آلات ۸۰ یورو چوب و مبلمان Xylexpo 80 یورو
محل نمایشگاه های بین المللی تهران نمایشگاه مبلمان medex ۲۴۵ یورو
محل نمایشگاه های بین المللی تهران نمایشگاه صنعت ایران ۲۴۵ یورو
محل نمایشگاه های بین المللی تهران نمایشگاه مواد غذائی- آگروفود ۲۸۸ یورو

قیمت غرفه گذاری در نمایشگاه بین اللملی تهران برای خارجیان 21 برابر قیمت برای شرکت های ایرانی است

اما مشکل غرفه گذاران خارجی در ایران تنها به قیمت غرفه ختم نمی شود بلکه مسائل و مشکلات عدیده دیگری نیز در این رابطه وجود دارد

که از جمله:

- عدم روان سازی مراحل ترخیص موقت کالا

-کمبود و قیمت نامناسب هتل ها

- عدم تعیین قطعی تاریخ برگزاری نمایشگاه ها

- تغییر برگزارکنندگان نمایشگاهها و ...

ضمنا" نرخ قیمت های مقایسه ای هزینه اجاره غرفه در نمایشگاه های بین المللی تهران جهت ملاحظه و مقایسه تفاوت ها به شرح ذیل تقدیم می گردد:

گرید نمایشگاه ها هزینه اجاره غرفه به مشارکت کنندگان در نمایشگاه بین المللی تهران
تولید کنندگان ایرانی به ریال شرکت های خرجی به یورو
A 000/750 288
B 000/700 245
C 000/570 245
D 000/450 235

برای آنکه این بحث مهم نیمه تمام باقی نماند و ماهیت و فرم سرمقاله هم که معمولا طولانی و مفصل نیست پابرجا بماند تحلیل کامل این مطلب را در همین شماره به نظر شما عزیزان خواهیم رساند و تنها هدف ما اصلاح وضعیت فعلی و کمک به جهانی شدن تجارت و بازرگانی کشور عزیزمان است به همین دلیل ادامه مطالب خود را به همراه ارائه راه حلهای مناسب پی گیری خواهیم نمود.

تورهای ورودی نمایشگاهی

"توریسم تجاری"

همانگونه که در سر مقاله این شماره ذکر کردیم ایجاد فرصت و تسهیلات برای ورود غرفه گذاران و بازدید کنندگان خارجی به نمایشگاه های بین المللی ایران منافع بسیاری برای کشورمان دارد که بخشی از آن در سرمقاله منعکس شده است (جهت درک بهتر این مطلب خواهشمند است ابتداسر مقاله را).مطالعه فرمائید

در این بخش قصد داریم تا بحث تورهای ورودی نمایشگاهی را به عنوان بخشی از "توریسم تجاری " به طور کامل تحلیلی نمائیم.

در این بحث ابتدا نهادهای ذیربط و نقش هر کدام را در این راستا بیان می نمائیم.

نهادهای ذیربط در رابطه با جذب توریست تجاری

سازمان میراث فرهنگی در رابطه با جذب گردشگران خارجی به معنای عام آن سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران متولی این بخش می باشد که در رابطه با عملکرد و راهکارهای عملی و علمی آن در تورهای ورودی گردشگری به طور جداگانه در شماره های آینده بحث خواهیم کرد. بدیهی است که این سازمان در جایگاهی نیست که به تنهائی بتواند در جذب "توریست تجاری" اقدام نماید اما قطعا می تواند در این راستا تاثیرگذار باشد.

شرکتهای بازاریابی بین المللی از عوامل بسیار موثر در جذب غرفه گذاران خارجی می باشند

اتحادیه هتل داران و مراکز اقامتی

این بخشی می تواند به عنوان بازوئی در جهت تحقق اهداف مورد نظر موثر باشد چرا که بخشی از هزینه های یک توریست خارجی هزینه های اقامت می باشد همینطور نوع ارائه خدمات و سایر تسهیلات مورد نظر یک مسافر.

نهادهای جذب سرمایه گذاران خارجی

نهادهای متوالی ایجاد فرصت های سرمایه گذاری در ایران از دیگر نهادهائی هستند که در این رابطه می توانند تاثیرگذار باشند.

نمایندگی های اقتصادی و بازرگانی ایران در کشورهای خارجی

نمایندگی های بازرگانی ایران در کشورهای خارجی از جمله اتاق های بازرگانی ایران و دیگر کشورهای خارجی سفارتخانه های ایران در خارج از کشور.

آژانس های مسافرتی در خارج از ایران

همان گونه که ما در ایران برای نمایشگاه های خارج از کشور تبلیغ می نمائیم و سعی در ترغیب بازرگانان و تولیدکنندگان ایرانی برای بازدید از نمایشگاه های خارج از کشور داریم، آژانس های مسافرتی در خارج از کشور نیز می توانند در این راستا به اهداف مورد نظر ما کمک نمایند.

انجمن نمایشگاه های بین المللی ایران و انجمن صنفی برگزارکنندگان نمایشگاه های بین المللی ایران برگزارکنندگان نمایشگاهی ایران به قدری درگیر مشکلات مختلفی در رابطه با برگزاری نمایشگاه های ایران هستند که فرصت و امکاناتی برای جذب غرفه گذاران و بازدید کنندگان خارجی ندارند که دلایل آن

برای شرکت نمایشگاه های بین المللی ایران چه تفاوتی دارد که هتل های ایران پر از مسافر خارجی باشد یا نباشد . . . . سازمان میراث فرهنگی چگونه می تواند به رشد توریسم تجاری کمک کند . . . .

را در بخشی جداگانه مطرح خواهیم کرد اما این انجمن ها می توانند در رفع این مشکلات موثر واقع شوند.

شرکت های بازاریابی بین المللی

ما در مقالات گوناگون عنوان کرده ایم که جهانی شدن بازار ایران بدون شرکت های بازاریابی بین المللی حرفه ای غیرممکن است لذا این گونه شرکت ها نیز از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذاری در این راستا می باشند.

در این رابطه تمایل دارم تا تنها یک جمله را برای خوانندگان محترم عنوان نمایم. " نقش واسطه های تجاری در خنثی کردن تحریم های اقتصادی یکی از موثرترین جایگاه ها در این رابطه می باشد"

نمایندگی نمایشگاه های ایران در خارج از کشور

شاید این عجیب باشد چرا که تصور نمی کنیم چنین تشکیلاتی " اصلا وجود داشته باشد. آیا می دانید 90% از نمایشگاه های آلمان در ایران دارای نماینده هستند که زمانی اتاق بازرگانی ایران عهده دار این وظیفه بود که بنا به سیاست های کاری این نمایشگاه هایی نمایندگی به بخش خصوصی واگذار شد ؟

اینجانب با حضور در بسیاری از نمایشگاههای جهان بدون تردید میگویم در شهرهای دیگر اروپا و جهان نیز نمایشگاههای بزرگتر از نمایشگاههای آلمان برگزار می شود اما یکی از دلایل موفقیت و شهرت نمایشگاههای آلمان در ایران وجود فعالیت نمایندگان این نمایشگاهها در ایران است اما آیا نمایشگاه های ایران در خارج از کشور نماینده ای جهت تبلیغات و اطلاع رسانی دارند؟ بدون شک نهادهای دیگری نیز وجود دارند که در اهداق جذب توریست تجاری موثر هستند اما مهمتر از همه نهادهای ذکر شده و ذکر نشده که جان اصلی

کلام ما است مرکز توسعه صادرات و شرکت نمایشگاههای بین المللی ایران است .

شرکت نمایشگاه های بین المللی ایران

حتما خوانندگان گرامی مطلع هستند که متولی اصلی برگزاری نمایشگاه های بین المللی ایران شرکت نمایشگاه بین المللی ایران وابسته به مرکز توسعه صادرات ایران است و اغلب این نمایشگاه ها در محل دائمی نمایشگاههای تهران واقع در بزرگراه چمران برگزار می شود که تحلیل عملکرد این شرکت را در همین شماره به اطلاع خوانندگان گرامی خواهیم رساند.

عدم مدیریت متمرکز در جذب توریسم تجاری با توجه به نهادهای ذکر شده ذیربط در رابطه با جذب توریست تجاری کاملا" واضح است که این نهادها رابطه چندانی با یکدیگر در رابطه با هدف مورد نظر ما ندارند؟! برای شرکت نمایشگاههای بین المللی ایران چه تفاوتی دارد که هتل های ایران پر از مسافر خارجی باشد یا نباشد ؟ رستورانها و مکانهای دیدنی اطراف آن پر از مسافر خارجی باشد یا نباشد، سازمان میراث فرهنگی و جهانگردی چگونه می تواند برای بازدیدکنندگان نمایشگاه های ایران غرفه گذار و بازدید کننده جذب کند ؟ و بالاخره آیا منافع یک نهاد برای نهاد. دیگری اهمیت دارد ؟ حتی اگر هر دو دولتی باشند؟ با توجه به موارد ذکر شده و نیز اقداماتی که در حال حاضر انجام می شود. که در قسمت بعدی از نظر شما خواهد گذشت به سادگی می توان دریافت که در جهت رسیدن به اهداف فوق یک هماهنگ کننده یا سیستم مدیریت متمرکز برای این امر لازم است که بتواند سیاستهای لازم را در این رابطه تدوین نماید. لازم به ذکر است که در رابطه با نقش و وظایف هریک از نهادهای ذکر شده مطالب بسیاری می توان نوشت که به لحاظ جلوگیری از طولانی شدن مطلب از این مورد صرف نظر می کنیم اما امیدواریم با برگزاری همایشی در این راستا فرصت کافی برای همه این نهادها را فراهم سازیم .

عملکرد شرکت نمایشگاه های بین المللی ایران در رابطه با تورهای ورودی نمایشگاهی

همان گونه که قبلا ذکر کردیم شرکت نمایشگاههای بین المللی ایران زیر مجموعه مرکز توسعه صادرات ایران و متولی برگزاری نمایشگاههای بین المللی در ایران است.

ما با تمام احترامی که برای این مجموعه قائل هستیم و علم به این نکته که این مرکز نیز تحت تاثیر و قوانین دست و پاگیر خود می باشد انتقادات خود را بیان می کنیم چرا که معتقد هستیم اگر هر نهادی بخواهد عنوان نماید که ما تحت تاثیر قوانین بالاتر خود هستیم دیگر اصلاحی صورت نمی پذیرد ضمن آنکه معتقد هستیم هر نهادی اگر به کار خود ایمان و علاقه داشته باشد و نقاط ضعف را بپذیرد قطعا" می تواند راه حل های مناسب را در جهت بهبود پیدا نماید. در این بخش سعی داریم تا نقشی این شرکت را به عنوان اصلی ترین نهاد در جذب توریسم تجاری" بررسی نمائیم همینطور عملکرد فعلی این شرکت را در این رابطه تحلیل نمائیم. در قسمت سرمقاله مطالب را در رابطه با نحوه قیمت گذاری برای شرکتهای خارجی بیان کردیم و عنوان نمودیم که قیمت غرفه گذاری برای شرکتهای خارجی حدود ۱۲ برابر گران تر از غرفه گذاری برای شرکت های ایرانی است همینطور یک مقایسه ساده قیمتی برای نرخ غرفه گذاری در ایران و سایر کشورهای مطرح جهان در زمینه برگزاری نمایشگاهها انجام دادیم که مشخصی می نماید نرخ غرفه گذاری در ایران برای شرکتهای خارجی بالاترین نرخ در جهان می باشد و اینک ادامه مطلب :

با نگاهی دیگر به این روند مقایسهای جالب است بدانید نمایشگاه کامپیوتر و مخابرات CeBIT آلمان که همه ساله در شهر هانوفر آلمان برگزار می شود. در سال ۲۰۱۲ طبق آمار رسمی و موثق این نمایشگاه تعداد ۳۳۹۰۰۰ بازدید کننده از ۱۱۰ کشور جهان داشته است آنه م از نوع بازدیدکنندگانی که اکثر آنها از مدیران و کارشناسان برجسته شرکت های بین المللی بوده اند نرخ غرفه گذاری در این نمایشگاه برای هر متر مربع ۲۱۹ یورو می باشد. (توجه داشته باشید که در این کشورها همه هزینه ها نیز به صورت یورو می باشد).

و در نمایشگاه کامپیوتر ELECOMP ایران که اکثرا غرفه گذاران ایرانی هستند و تکنولوژی چندان جدیدی هم در مقایسه با سایر نمایشگاه های بین المللی به معرض نمایش گذاشته نمیشود و حداقل ۵۰% از بازدیدکنندگان را نیز دانشجویان و مردم عادی تشکیل می دهند قیمت غرفه گذاری در این نمایشگاه برای خارجیان متر مربعی ۲۸۶ یورو می باشد ؟!

نکته بسیار مهم دیگر در این رابطه آن است که به عنوان مثال در نمایشگاه کشاورزی ترکیه که نرخ غرفه متر مربعی ۱۲۰ یورو برای غرفه گذار اعلام می شود. این نرخ برای برگزارکننده هر مترمربع تنها ۲۰ یورو است یعنی ۱۰۰ یورو به عنوان هزینه های بازاریابی بین المللی و سود مجری برای جذب غرفه گذاران خارجی در نظر گرفته شده است. آیا می دانید در ایران که نرخ غرفه برای خارجیان مترمربعی ۲۴۰ یورو در نظر گرفته شده است از برگزار کننده نمایشگاه چقدر دریافت می شود. قطعا باور نخواهید کرد اما واقعیت دارد این رقم حدود ۲۰۰ یورو است یعنی برگزارکننده با مترمربعی ۴ یورو سود ناخالصی باید اقدام به جذب غرفه گذار خارجی نماید که این رقم حتی برای تبلیغات مجله ای در خارج از کشور نیز کافی نیست چه رسد به پرداخت هزینه برای بازاریابی بین المللی.

زمان برگزاری نمایشگاه

مطلب مهم دیگر که در برگزاری نمایشگاه های بین المللی ایران فاجعه آمیز است. زمان برگزاری نمایشگاه است. اگر امروز به وب سایت هریک از نمایشگاه های خارجی نگاهی داشته باشید متوجه خواهید شد که حداقل برای یکسال بعد و در بسیاری از موارد چند سال بعد تاریخ همه نمایشگاه ها نه تنها مشخصی می باشد بلکه مکان بسیاری از غرفه گذاران مشخصی می باشد در حالیکه در ایران نه تنها تاریخ برگزاری نمایشگاه های چند ماه بعد و برگزارکننده آن مشخص نیست بلکه از آن بدتر ، براحتی تاریخ برگزاری نمایشگاهها و حتی برگزارکنندگان آن تغییر می کند.(ما مطلع هستیم که در سایت نمایشگاه بین المللی ایران جدول زمانی تعیین شده است. ولی تاریخ برگزاری هیچ کدام را نمی توان صد درصد دانست). به عنوان مثال تاریخ برگزاری نمایشگاه مبلمان ایران تا ۲ ماه قبل از برگزاری مشخصی نبود و پس از برگزاری جلسات متعدد تازه به این نتیجه رسیدند که این نمایشگاه به ۳ قسمت جداگانه تبدیل شود و برگزارکننده هر نمایشگاه هم یک شرکت یا نهاد جداگانه باشد. جالب است بدانید که گروه شرکت های پانیذان برای نمایشگاه ماشین آلات مبلمان و چوب میلان تور بازدید برگزار نمود و اینجانب به عنوان سرپرست CORBETA گروه اعزامی با مدیر بازاریابی این نمایشگاه آقای دکتر مذاکرات طولانی در رابطه با حضور شرکت های ایتالیائی در نمایشگاه ایران داشتم و پس از جلب موافقت ایشان جهت حضور شرکتهای ایتالیائی در نمایشگاه medex ایران، در حال حاضر که این مطلب نوشته می شود تاریخ برگزاری این نمایشگاه در سال ۱۳۹۱ نامشخص می باشد و حتی برگزار کننده آن هم تغییر کرده است. از متولیان و بزرگان و مسئولان محترم که قطعا" بهتر و بیشتر آگاه هستند می پرسیم چگونه یک شرکت خارجی با این وضع می تواند در نمایشگاه ایران شرکت کند ؟

مسائل متعدد دیگر از قبیل نحوه ترخیصی موقت کالا، نحوه سرویس دهی به غرفه گذاران و دهها مسائل دیگر از عوامل بازدارنده جذب توریسم تجاری به این کشور هستند که امیدواریم روزی شاید این مشکلات برطرف شود. از همکاری پرسیدم، من که از این سیاست هاچیزی درک نمی کنم آیا می دانی مسئولان شرکت نمایشگاه های بین المللی خودشان چه استدلالی دارند ؟ پاسخ او این بود حمایت از تولیدات داخلی ؟؟؟؟

اگر استدلال واقعی این باشد که امیدواریم دلیلی بهتری وجود داشته باشد. باید مطالب مفصلی دیگری در این رابطه بنویسیم اما فقط به ذکر عبارتی در این رابطه اکتفا می کنیم:

معنی حمایت از تولید داخلی اینگونه خواهد بود که به عنوان مثال یک دستگاه خوب خارجی برای تولید مبلمان در ایتالیا وجود دارد که اگر این شرکت در نمایشگاه ایران حضور داشته باشد تولید کننده مشابه این دستگاه در ایران دیگر قادر نخواهد بود که دستگاه خود را بفروشد پسی به این وسیله ما باعث شده ایم تا مشتریان بالقوه این دستگاه از وجود دستگاه های خارجی مشابه بی خبر بمانند و به این وسیله از تولیدات داخلی حمایت کرده ایم ؟؟؟

مسئولان محترم امروز دنیای وسیع اینترنت و ماهواره و جهان یک دهکده جهانی است. چگونه می توانید تصور کنید که یک خریدار نمی تواند از محصولات خارجی و قیمت آنها اطلاع داشته باشد؟

از تمام همکاران و دست اندرکاران درخواست می نماییم نظرات و پیشنهادات خود را در رابطه با مطالبه عنوان شده به این شرکت ارسال نمایند تا بتوانیم ادامه راه را با همیاری و همفکری تمامی این عزیزان طی نمائیم و در آینده شاهد حضور گسترده خارجیان اعم از غرفه گنار و بازدید کننده در نمایشگاه های ایران باشیم.

با آرزوی موفقیت

سعید ناجیان

 

 

اطلاعات تماس

برگزاری تورهای تخصصی نمایشگاهی اروپا
(نمایشگاه آلمان، نمایشگاه ایتالیا، نمایشگاه فرانسه)
ویژه هیات های تجاری و بازرگانی

میدان ونک ابتدای خیابان صانعی ساختمان 33 طبقه 4 شرقی واحد 38

22224749 21 98 + / 88887056 21 98 +

3518192 938 98 + (paniznparvaz@)

info[at]panizan[dot]com

Website Traffic

مهمانان