ویزای شینگن

در شماره قبلی نشریه توضیحاتی شود. در مورد اجزای تشکیل دهنده یک تور مسافرتی ارائه شد. با توجه به اهمیتی که این روزها دریافت ویزا به خصوص ویزهای اروپا و کانادا پیدا کرده است قصد داریم مطالبی در رابطه با ویزا عنوان نمائیم. با این امید که مطالب بتواند آگاهی های لازم را به خوانندگان عزیز منتقل نماید و از بروز مشکلات قبل و بعد از دریافت ویزا برای این عزیزان جلوگیری نماید.

تعریف ویزا: ویزا که در فارسی " روادید " ترجمه شده است، اجازه نامهای است که توسط آن یک شخص می تواند از کشور متبوع خود به کشور دیگری وارد شود.

در بیشتر موارد ویزا در یک صفحه از پاسپورت شخصی درج می شود که دارای تاریخ ورود ، تاریخ خروج ، مدت مجاز جهت اقامت در یک کشور، نوع ویزا و تعداد دفعات مجاز ورود و خروج می باشد اما در پارهای از موارد این ویزا می تواند به صورت یک برگه باشد. (مانند ویزای کشور امارات) جهت گذرنامه های ایرانی برای ورود به اکثر کشورها نیاز به ویزا وجود دارد غیر از کشورهای معدودی مانند ترکیه و سوریه.

ویزای صادر شده از هر کشور تنها برای ورود به همان کشور و کلیه شهرهای آن کشور اعتبار دارد. تنها مورد استثنا ویزای کشورهای اتحادیه اروپا است که به آن ویزای " شینگن " گفته می شود که در مورد آن به تفصیل توضیح خواهیم داد.

انواع ویزاها : ویزا از نظر ماهیت آن انواع مختلف دارد که بیشتر به هدف سفر مربوط می شود و عبارت است از:

ویزای عادی : این ویزا برای سفرهای عادی و گردشی صادر می شود که ممکن است به قصد تفریح یا دیدن اقوام و بستگان باشد. ویزای تجاری : این نوع ویزا همانگونه که از نامش پیدا است به قصد ملاقات با یک طرف تجاری یا بازدید از یک مرکز تجاری صادر میشود. برای دریافت این نوع ویزا بیشتر سفارت خانه ها یک دعوت نامه از طرف خارجی را شرط صدور ویزا قرار می دهند.

ویزای نمایشگاهی : این نوع ویزا به منظور بازدید از یک نمایشگاه خارج از کشور صادر می شود که معمولا مدت آن به اندازه مدت زمان نمایشگاه است.

ویزای سیاسی : این نوع ویزا مخصوص کسانی است که پاسپورت سیاسی دارند و معمولا به منظور ماموریت های سیاسی صادر می شود.

ویزاهای خاص : علاوه بر ویزهای ذکر شده، انواع دیگری از ویزاها نیز وجود دارد که جهت مقاصد خاصی می باشد از جمله ویزاهای حج ، مسابقات ورزشی و علمی - همایش های علمی و غیره کلیه ویزاها دارای تاریخ ورود ، تاریخ خروج و مدت زمان مجاز جهت اقامت در یک کشور و نوع ویزا می باشد. مدت اقامت مجاز در یک کشور می تواند به صورت یک بار ورود (singleentry) باشد که در آن صورت مدت مجاز اقامت فقط برای یکبار ورود به آن کشور است و پس از خروج از آن کشور دیگر اعتبار ندارد حتی اگر از تمام مدت اعتبار آن استفاده نشده باشد. در صورتیکه ویزا به صورت چند بار ورود (multiple) باشد تا زمان مدت اعتبار و مدتی که برای اقامت در نظر گرفته شده است به دفعات متعدد می توان به کشور مورد نظر داخل و خارج شد.

ویزای تک و ویزای گروهی : ویزهائی که به طور متداول صادر می شود. برای یک نفر و تنها شخصی متقاضی می باشد اما در مواردی نیز ویزا برای یک گروه خاصی، به صورت گروهی صادر می شود، نمونه این نوع ویزا، ویزای گروهی کشور چین است که در آن صورت کلیه افراد گروه می بایست با هم وارد و خارج شوند ، دقت فرمائید در این نوع ویزا یک شخصی نمی تواند به تنهائی زودتر یا دیرتر از کشور خارج شود.

ویزای شینگن

کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای راحتی بیشتر مسافرانی که قصد ورود به این کشورها را دارند ویزائی را تدوین کرده اند که به آن ویزای شینگن گفته می شود.

با دریافت این نوع ویزا شخصی دریافت کننده ویزا مجاز است به کلیه کشورهای این اتحادیه بدون محدودیت سفر نماید. در حقیقت در فرودگاه های این کشورها برای پروازهای داخل اروپا کنترلی وجود ندارد و مسافران به راحتی می توانند بین این کشورها سفر نمایند. به دلیل همین اشتراک ویزاها، اطلاعات افراد هم در یک سیستم متمرکز نگهداری می شود به نحوی که کلیه این سفارتخانه ها اطلاعات افرادی که در سیستم وارد شده اند دسترسی دارند.

به عنوان مثال اگر درخواست ویزای شخصی از یک کشور رد شده باشد تمام سفارت خانه های اروپائی از آن اطلاع دارند و یا اگر زن و شوهری تصور کنند که هر دو بهتر است با هم از یک سفارت درخواست ویزانکنند و از سفارتخانه های متفاوت اقدام کنند این فکر اشتباه است چون اطلاعات آنها برای همه سفارتخانه های عضوشینگن قابل دسترسی است. برخی از قوانین ویزای شینگن به صورت زیر می باشد به خوانندگان محترم توصیه می شود به این موارد توجه کافی داشته باشند.

1-ویزای صادر شده از هر کشور تنها برای ورود به آن کشور معتبر و قانونی می باشد اگرچه پس از ورود به کشور صادر کننده ویزا به کشورهای دیگر حوزه شینگن می توان سفر نمود به طور مثال اگر ویزای شینگن صادر شده از کشور آلمان باشد، باید ورود مسافر به یکی از شهرهای آلمان باشد و پس از ثبت مهر ورود در پاسپورت مسافر این شخص می تواند به کشورهای دیگر اروپا مسافرت نماید و از کشور دیگری خارج شود.

اگرچه ممکن است برخی از کشورهای عضو شینگن ویزای کشورهای دیگر عضو را برای ورود به کشورشان بپذیرند اما این رویه را ما به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم زیرا آن کشور حق دارد که از ورود مسافر به کشورش جلوگیری کند و مسافر را به مبدا اولیه سفر برگشت دهد. این مورد در کشور هلند بسیار اتفاق افتاده است و برای افرادی که از کشور دیگر ویزا گرفته اند و ورودشان به هلند است بسیار سخت گیری می شود. مورد مهم دیگر آن است که به فرض ورود به کشور ثالث حتما به نحوی برنامه ریزی نمایید که خروج شما از کشور صادر کننده ویزا باشد در صورتیکه نه ورود شما و نه خروج شما از کشور صادر کننده ویزانباشد و در پاسپورت شما این مهر وجود نداشته باشد برای دفعات بعد با مشکل اخذ ویزا از آن کشور مواجه خواهید شد. در مورد کشورهای عضو ویزای شینگن دو استثنای خاص وجود دارد و آن این است که کشور انگلستان با وجود آنکه جزو کشورهای اتحادیه اروپا است جزو کشورهای عضو ویزای شینگن نیست یعنی با ویزای شینگن به انگلستان نمی توان سفر کرد. مورد بعدی درست برعکس این قضیه است کشور سوئیسی که جزو کشورهای اتحادیه اروپا نیست به طور خاص ویزای شینگن را برای ورود به کشورش می پذیرد اما در برخی از مرزهای کشور سوئیس اسپورت مسافران کنترل می شود.

نکاتی در مورد مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای شینگن

کلیه سفارتخانه ها برای صدور ویزای شینگن به مدارک تقریبا مشابهی نیاز دارند که در انتهای این مطلب این مدارک ذکر می شود. این مدارک به طور عمده به ۳ بخش تقسیم می شود.

مدارک شخصی : از قبیل شناسنامه و پاسپورت و عکس

مدارک شغلی:از قبیل روزنامه رسمی شرکت، حکم کارگزینی، لیست بیمه ---

مدارک مالی : از قبیل سند مالکیت، حساب بانکی، سپرده های ثابت و

دلائل رد شدن ویزا:

در مجموع می توان گفت که کلیه سفارتخانه ها جهت صدور ویزای در ۳ مورد حساسیت و دقت فراوان دارند و تقریبا تمامی کسانی که ویزای آنها رد می شود (به شرط کامل بودن کلیه مدارک مورد نیاز) به همین ۳ دلیل عمده است.

ویزای شینگن

1-اشخاصی را که احساسی کنند یا حداقلی شک کنند که پس از خروج از ایران به کشور باز نمی گردند. اکثر این اشخاص را جوانانی تشکیل می دهند که مجرد هستند یا اشخاصی که مدارک مستندی دال بر قدرت مالی و شغلی کافی ندارند.

۲- وابستگان سیاسی اشخاصی را که احساس کنند سفر آنها تنها به قصد مورد ذکر شده در درخواست آنان نیست و یا مقاصد ارتباطات سیاسی به خارج از کشور سفر می کنند. البته در رابطه با این موارد بسیاری از مواقع برداشت اشتباهی دارند اما ترجیح می دهند که تردید نکنند

بهر حال باید پذیرفت که برای ویزا دادن به انها جایزه نمی دهند. اما اگر ویزائی را صادر کردند و مشکل ساز شد قطعا: برای خود دردسری ایجاد کرده اند و سعی می کنند که این دردسر و مشکلات را از خود دور کنند.

۳- با توجه به آنکه سوابق هر شخصی که قبلا" به کشورهای عضو ویزای شینگن مسافرت کرده است برای بقیه کشورها نیز در سیستم متمرکز اطلاعاتی قابل دسترسی است اگر شخصی که قبلا به این کشورها سفر کرده است دچار خطائی شده باشد یا دیرتر از مهلت قانونی ویزا از کشور مورد نظر خارج شده باشد. برای دریافت ویزا در دفعات بعد دچار مشکل خواهد شد. به همین دلیل توصیه می کنیم اگر به هر دلیل نتوانستید از کشور مورد نظر در مهلت قونی خارج شوید. حتماً مدارک مستدل خود را به همراه داشته باشید و آن را حفظ نمائید.

دارندگان ویزای شینگن قانوناً می بایست ورودشان به کشوری باشد که از آن ویزا می گیرند، اما در هر حال مهر فرودگاه آن کشور باید در پاسپورت متقاضی درج شود

علاوه بر ۳ دلیل عمده فوق دیگر مسائل بستگی فراوان به شخص مصاحبه کننده در سفارت دارد که حق دارد در مورد اعطای ویزا با توجه به مدارک موجود و صحیت های فیمابین تصمیم گیری نمایند. توصیه های ضروری در جهت اخذ ویزای شیینگن

۱- اقدام زود هنگام : تقریبا" برای همه سفارت خانه ها گرفتن وقت مصاحبه الزامی است و با توجه به کثروت متقاضیان این زمان ها به طور میانگین ۲ تالی ۳ ماه است بخصوصی در فصل تابسات که مسافرتها به اروپا بیشتر است لذا توصیه اکید ما این است که حداقل ۴ ماه قبل از سفر نسبت به گرفتن وقت مصاحبه از سفارت خانه مورد نظر اقدام نمائیید. در اکثر سفارت خانه ها این تعیین وقت از طریق سیستم کامپیوتر و online است. دقت نمائید که اسم و شماره پاسپورت خود را دقیقا" به همان صورتی که در پاسپورت است قید نمائید حتی اگر یک حرف یا عدد ناصحیح باشد احتمال رد شدن مدارک شما وجود دارد.

تهیه و بررسی دقیق مدارک مورد نیاز

لیست دقیق مدارک مورد نیاز سفارت را از هر سفارت خانه مورد نظر یا وب سایت آن سفارتخانه دریافت نمائید و دقت نمائید که مدارک تهیه شده دقیقا مطابق خواسته های آن سفارت خانه باشد. به عنوان مثال ارائه عکس جدید با فرمت درخواست از ضرریات اولیه است. برخی از افراد عکس 4*6 را به جای 483 ارائه می دهند یا عکسی که مربوط به 6 ماه قبل است.

تمام موارد مورد درخواست باید عینا رعایت شود. مدارک مستند مالی برای سفارت خانه ها بسیار بسیار اهمیت دارد بنابراین سعی نمائید در موقع ارائه مدارک موجودی قابل قبولی در حساب خود داشته باشید . اسناد مالکیت خانه و دیگر مواردی که قدرت مالی شما را نشان می دهد از اهمیت زیادی برخوردار است

- مدارک خود را طبق چک لیست و به ترتیب خواسته شده تحویل سفارت نمائید.

- در بسیاری از سفارت خانه ها اگر مدرکی ناقص باشد اصلاً مدارک را تحویل نمی گیرند و باید وقت مجدد گرفته شود که تقریباً به معنی منتفی شدن سفر متقاضی است.

- در زمان دقیق تعیین شده در سفارت خانه جهت مصاحبه حضور داشته باشید در غیر اینصورت ممکن است به شما اجازه ورود ندهند.

- عدم استرسی : در زمان مصاحبه کاملاً راحت باشید و خود را بی تفاوت جلوه دهید. اصرارهای بی مورد در برخی موارد نتیجه معکوس دارد.

- دعوت نامه : اگر بستگانی که در کشور مورد نظر دارید و می تواند برای شما دعوت نامه بفرستد و بازگشت شما پس از سفر و بخصوصی تعهد هزینه های اقامت شما را در آن منعکس کند این دعوت نامه کمک قابل توجهی در دریافت ویزا به شما خواهد نمود.

ترجمه مدارک: برخی از سفارت خانه ها تاکید نموده اند که مدارک مورد نیاز باید به صورت ترجمه شده باشد در آن صورت حتما این مدارک باید توسط دارالترجمه رسمی ترجمه شده باشد. و مهر دادگستری در برخی موارد مهر تایید وزارت امور خارجه الزامی است.

بیمه مسافرتی : کلیه مسافران باید در زمان تحویل مدارک خود به سفارت، بیمه نامه مسافرتی به مدت که قصد سفر دارند را ارائه نمایند. دقت فرمائید کلیه بیمه نامه های مسافرتی برای سفارت خانه ها قابل قبول نیستند لذا حتماً در مرد نوع بیمه نامه قابل قبول سفارت قبلاً سوال فرمائید.

محل اقامت: در مورد محل اقامت نیز حتما مدارک مستدل در رابطه با اینکه در زمان سفر خود کجا اقامت خواهید داشت باید تحویل شود. اگر شخصی دعوت نامه از بستگان ، یا شرکتهای تجاری دارد که در آن صورت محل امکان دعوت کننده می تواند قابل قبول باشد در غیر اینصورت حتما رزرو قطعیی هتل در شهر مورد نظر و به تعداد روزهای اقامت مورد نیاز سفارت می باشد.

موارد ذکر شده تنها نکات مهم مورد توجه سفارت خانه ها می باشد لیکن متقاضی برای هر سفارت خانه باید شرایط و مدارک مورد نیاز را دقیقاً سوال نماید.

کشورهای عضو پیمان شینگن شامل ۲۴ کشور اروپائی زیر میباشند: فرانسه - آلمان -هلند - اسپانیا- یونان - پرتقال - اتریشی - بلژیک - دانمارک - فلاند- سوئد - نروژ - لوکزامبورگ - ایسلند ایتالیا-لیتوانی - لتونی -استونی - چک - اسلواکی - لهسان - مالت - اسلوونی – مجارستان

در پایان بار دیگر متذکر می شویم کلیه مدارک مورد نیاز سفارت را به طور کامل تهیه و تحویل فرمائید و از ارائه مدارک ناقص پرهیز نمائید. به امید روزی که این مشکلات و سخت گیری ها در مورد صدور ویزا برای هموطنان عزیزمان پایان یابد.

موفق و پیروز باشید

 

 

اطلاعات تماس

برگزاری تورهای تخصصی نمایشگاهی اروپا
(نمایشگاه آلمان، نمایشگاه ایتالیا، نمایشگاه فرانسه)
ویژه هیات های تجاری و بازرگانی

میدان ونک ابتدای خیابان صانعی ساختمان 33 طبقه 4 شرقی واحد 38

22224749 21 98 + / 88887056 21 98 +

3518192 938 98 + (paniznparvaz@)

info[at]panizan[dot]com

Website Traffic

مهمانان